Säkerhet och backup är två viktiga aspekter när det kommer till att ha en online närvaro. Här är några saker du kan göra för att hålla din webbplats och dess data säkra:

1. Uppdatera regelbundet: Det är viktigt att hålla din webbplats och dess programvara uppdaterade med de senaste säkerhetspatcharna för att minska risken för säkerhetsproblem.

2. Använd säkerhetsprogramvara: Installera och konfigurera säkerhetsprogramvara som brandvägg, antivirus och säkerhetskopieringsprogram för att skydda din webbplats mot hot som hackare, virus och andra skadliga program.

3. Skapa säkerhetskopior: Skapa regelbundet säkerhetskopior av din webbplats och dess data för att skydda mot förlust av data om något skulle gå fel.

4. Använd starka lösenord: Använd starka lösenord för att skydda dina konton från hackare och andra säkerhetsproblem.

5. Begränsa åtkomsten: Begränsa åtkomsten till din webbplats och dess data genom att använda autentisering, auktorisering och andra säkerhetsåtgärder.

För att säkerhetskopiera din Plesk-miljö, följ dessa steg:

1. Logga in på Plesk-panelen.
  2. Klicka på "Säkerhetskopiering" under "Serverhantering" i menyn till vänster.
  3. Klicka på "Skapa ny säkerhetskopiering" knappen.
  4. Välj vilka komponenter du vill inkludera i säkerhetskopieringen, som databaser, e-postkonton, filer, etc.
  5. Klicka på "Skapa"
  6. Säkerhetskopieringen kommer att startas och en länk för att ladda ner den kommer att visas när den är klar.

För att återställa din Plesk-miljö, följ dessa steg:

1. Logga in på Plesk-panelen.
  2. Klicka på "Säkerhetskopiering" under "Serverhantering" i menyn till vänster.
  3. Klicka på "Återställ" knappen bredvid den säkerhetskopiering du vill återställa.
  4. Välj vilka komponenter du vill återställa och bekräfta.
  5. Återställningen kommer att startas och en statusmeddelande kommer att visas när den är klar.

Det är viktigt att ta säkerhetskopior regelbundet för att skydda din data och ha möjligheten att återställa din miljö vid eventuella problem